Registreer u hier!

Bricks gezond met bytes

Hoe bevordert technologie de gebruikerservaring van een gebouw, zodat het een ‘assistent’ is van de gebruiker om gezonder te leven? Wat doet dit met de productiviteit en motivatie van medewerkers? En wat voegt de WELL-certificering toe aan waarde bij het realiseren van gezonde gebouwen?

Van gebouwen verwachten we een hoge energieprestatie: efficiënt omgaan met hulpbronnen en geen energieverbruik. Bovendien staat de gebruiker centraal bij het ontwerp van een gebouw, zodat de gezondheid en het welzijn worden ondersteund. Dit komt ten goede aan de vitaliteit en productiviteit van medewerkers. Deze duurzaamheidseisen en hoge gezondheidseisen resulteren in multidisciplinaire vraagstukken voor gebouweigenaren, adviseurs en installateurs.

Tijdens deze presentatie krijgt u inzicht in de waarden van opdrachtgevers om gezonde gebouwen te realiseren en welke technische strategieën en oplossingen hierbij passen. Peter Buurman verteld over de belangrijkste uitdagingen bij het ontwerpen en realiseren van gezonde gebouwen. Er wordt ingegaan op de huidige trends en ontwikkelingen aan de hand van gerealiseerde projecten. Bij deze projecten zijn duurzaamheids- en gezondheidseisen met elkaar verbonden. Het proces wordt toegelicht van ontwerp tot uitvoering. Denk hierbij aan enkele van de eerste Nederlandse projecten die de WELL-certificering nastreven.

Peter Duurman

Sustainability Director at Deerns