Registreer u hier!

Energy Valves: Connected Together

“Connected Together”
“Connected” met energie-efficiënte regeltechnische producten aan het GBS, en de connectie van deze producten met de “cloud”

Gebouwen nemen vandaag de dag 40 procent van het wereldwijde energieverbruik voor hun rekening, waarbij meer dan 33 procent van de energie naar HVAC-installaties gaat. Om energie-efficiënte oplossingen te kunnen genereren moet je aandrijvingen calculeren die weinig energie verbruiken. Diverse technische oplossingen bieden mogelijkheden, in de presentatie wordt ingegaan op analyses met (big) data en een koppeling naar de cloud. Met toestemming van de eigenaar kan desgewenst een specialist op afstand meekijken en een advies uitbrengen. Dit advies kan o.a. fine tuning zijn om het energieverbruik sterk terug te dringen.

Ook de zelfreinigende luchtbellen dichte kogelkraantechnologie voorkomt circulatieverliezen in hydraulische systemen en heeft een aanzienlijke invloed op het verminderen van energieverspilling.

Waarom druk doen als het ook met flow kan?
Met flow werken staat synoniem voor duurzamer te werk gaan. “Zo kijk je werkelijk naar de behoefte: hoeveel liter is nodig om koeling of warmte te bereiken? Selecteer alleen die producten die enkel energie consumeren wanneer dat nodig is. Alles kan tegenwoordig al in real-time gemeten en afgestemd worden aan de hand van de werkelijke vraag van de installatie.

Om de kosten ook zo efficiënt mogelijk te reduceren is het verstandig om producten te selecteren die zowel Bacnet, MP-bus als Modbus communicatief zijn. Op deze wijze ben je niet afhankelijk van het type/fabricaat GBS en selecteer je altijd met deze producten voor verschillende projecten.

Connected van “mens tot mens”
Innoverende gebouw technologie met sensoren, kleppen en actuatoren vormt de basis voor een gezonde leefomgeving in gebouwen gecombineerd met een zo optimaal mogelijk ruimtecomfort waarbij energie consumptie tot een minimum wordt beperkt en veiligheid is gewaarborgd.

Ook efficiënt onderhoud en systeemoptimalisatie zijn van cruciaal belang om de toegevoegde waarde te kunnen waarborgen.

De toegevoegde waarde van “customized products”
Inmiddels bij een ieder wel bekend dat er een schreeuwend tekort is aan technisch bekwame mensen op de bouwlocatie. Het is uit dat oogpunt ook dat er steeds vaker vanaf de tekentafel teruggeschakeld wordt met de fabrikant met het verzoek mee te denken in klant specifieke oplossingen ook wel “customized products” genoemd.

“Connected” van het bedrijfsleven naar Scholen
Elkaar versterken door kennis te delen met als gezamenlijk doel samen slimmer te worden. In zowel het innovatieve kenniscentrum in Vaassen als op locatie worden kennis en kunde gedeeld en geheel kosteloos technische module trainingen verzorgd, welke volledig gericht zijn op het gehele HVAC werkgebied. Ook worden er gastlessen en trainingen op maat volgens het “train de trainer concept” aan leraren (en leerlingen) van technische scholen en aan een ieder in de gehele HVAC keten gegeven.

Danny de Laater

Belimo