Registreer u hier!

Murphy’s law; alles wat fout kan gaan, gaat een keer fout

Naast de luxe om thuis te komen in een slim huis dat mee denkt, zijn zaken als “Nul op de Meter” geen luxe meer door de veranderende energie en klimaatwetten. Om een slim en energieneutraal huis te ontwikkelen is er veel technologie nodig. Slimme apparaten, sensoren en andere objecten zorgen voor besparingen, maar zijn vaak ook aangesloten aan het internet. Het zogenaamde IoT, Internet of Things..

De belangrijkste uitdagingen die het IoT met zich meebrengt zijn:

  • Apparaten met onvoldoende beveiliging worden met elkaar en met het internet verbonden.
  • De hoeveelheid data die kan worden verzameld is enorm.
  • Wie is er aansprakelijk en hoe regel je dat?

Onyx legt uit hoe u als bouworganisatie deze uitdagingen praktisch kan aanpakken op het gebied van cybersecurity en privacy


Dirk Maij

CISSP Cybersecurity specialist, hacker en mede eigenaar van Onyx Cybersecurity

Dirk Maij is na zijn studie technische informatica via de robotica en mission critical (software) systemen in de cybersecurity gerold. Sinds zijn dienstverband bij FOX-IT werkt Dirk al jaren als security specialist voor grote organisaties en banken maar sinds 3 jaar als Technisch Directeur/ eigenaar van Onyx Cybersecurity. Tevens betrokken bij het NOM Keurmerk.

Mr. Dirk Wisman

CIPP/E Privacy en security consultant bij Onyx Cybersecurity

Dirk Wisman is sinds zijn studie rechten via diverse management functies gegroeid naar een pragmatische organisatie consultant met als specialisatie privacy en informatiebeveiliging, sinds 2 jaar bij Onyx Cybersecurity. Tevens betrokken bij het NOM Keurmerk.