Registreer u hier!

Nieuwe rollen en kansen in het nieuwe energielandschap, Smart Grid 2.0

We staan aan de vooravond van belangrijke wijzigingen in ons huidige energielandschap; door het Klimaatakkoord, de Bouwagenda en Nederland circulair. Allemaal opgaven die vragen om een significant andere kijk en aanpak van de energiehuishouding.

In deze workshop neemt Kees Jan ’t Mannetje u mee langs een aantal proeftuinen, trends en ontwikkelingen over de rol van digitalisering en datastromen, naast de energiestromen binnen de gebouwde omgeving.

Na deze presentatie weet u:

  • Hoe datastromen de energielevering kunnen visualiseren en mogelijk te optimaliseren
  • Welke technologieën en ontwikkelingen de energie voorziening van de toekomst bepalen
  • Hoe proeftuin Hoog Dalem 2.0 het energiesysteem van de toekomst vormgeeft met verrekening via blockchain technologie

Kees Jan 't Mannetje

Business Development Specialist ABB

Kees Jan ‘t Mannetje werkt sinds 2004 voor ABB. Als Business Development Specialist volgt hij de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie. Het creëren van nieuwe businessmodellen en het uitbreiden van bestaande oplossingen rondom Smart Energy Management in één van zijn belangrijkste activiteiten.

Daarnaast speelt hij een actieve rol binnen het monitoren, het ontwikkelen van applicaties en het vergrootten van digitalisatie binnen Smart Energy Management. Naast zijn opleiding in Elektrotechniek heeft hij ook een opleiding gevolgd in Management & Bedrijfskunde.