Dagvoorzitter

marjet-rutten.jpgMarjet Rutten (1977) is vanaf 1998 werkzaam in de branche en wil bijdragen aan een dynamische, succesvolle bouwsector. Zij gelooft dat de Nederlandse bouw, sneller, goedkoper en beter kan bouwen. Ze maakt organisaties bewust van de ontwikkelingen om hen heen en geeft concrete handvatten hoe zij daarop in kunnen spelen. Innovatie (industrialisatie en digitalisering) en klantgerichtheid zijn thema’s waar ze warm voor loopt. Zij maakte onderdeel uit van het Bouwteam dat door minister Spies in 2012 was ingesteld om te komen tot een Toekomstagenda bouw en ze was betrokken bij de uitwerking hiervan.

Regelmatig verschijnen er in de media (Duurzaam Gebouwd, Renda en Cobouw) columns en artikelen van haar hand. Ook heeft ze 5 boeken op haar naam staan, allen specifiek gericht op de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Thema’s zijn marketing, ontwikkelingen in de markt, wat internet en social media voor de sector betekenen, het belang van diversiteit en hoe je vernieuwing aanpakt. De prikkelende titels staan symbool voor hoe zij de sector wil uitdagen. ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ (2010), ‘Van weerstand naar transparant’ (2011), ‘Vrouwen kunnen niet bouwen’(2012), ‘Van ‘kan nie’ naar passie’(2013) en ‘Van maken naar raken’ (2015). Op dit moment werkt ze een aan boek over opdrachtgeverschap bij woningbouwcorporaties.

Marjet helpt organisaties verder. Dat doet zij overigens op geheel eigen wijze. Ze houdt ervan om uit te dagen en te prikkelen, maar wel op een positieve manier. Marjet Rutten kan als een aanjager van vernieuwing worden gezien. Ze is enthousiast en enthousiasmerend. Een jonge vrouw die haar mannetje staat in de bouwwereld.

Hoofdmediapartnershib-jblogo.png
Mediapartners