Registreer u hier!

Stapsgewijs aardgasvrij met slimme gebouwautomatisering

Veel energieadviseurs raden een warmtenet of een warmtepomp aan om een gebouw aardgasvrij te maken. In deze presentatie geven we nóg een alternatieve route die het mogelijk maakt een gebouw stapsgewijs aardgasvrij te maken m.b.v. microklimaatoplossingen waarbij investeringskosten gespreid kunnen worden.
Slimme gebouwautomatisering helpt om een geïsoleerde gebouw optimaal te ventileren en duurzaam te verwarmen of te koelen.

Onze missie is om grote aantallen vastgoedeigenaren te verleiden om stapsgewijs hun gebouw aardgasvrij te maken en daarmee per ruimte een esthetisch-mooi, comfortabel, duurzaam en energiezuinig microklimaat te creëren. Uitgangspunt is de investeringen grotendeels te betalen uit de besparing op energieverbruik en onderhoudskosten d.m.v. IR verwarming met slimme gebouwautomatisering.

IR verwarming voelt aan als de warmte van de zon. Met IR verwarm je de mens en niet de lucht! Het is een ander soort warmte die de mens en omliggende objecten verwarmt met warmtegolven. En dus niet de lucht verwarmt zoals de gebruikelijke aardgas-gestookte centrale verwarming of de warmte van een warmtepomp of een warmtenet.
IR verwarming staat vooral bekend als een methode om een ruimte bij te verwarmen. Echter wordt IR bij steeds meer type gebouwen als hoofdverwarming gebruikt. De skeptici noemen IR verwarming niet rendabel en vergelijken het met elektrische verwarming. Maar met slimme gebouwautomatisering en innovatieve aanvullingen ontstaat een volwaardig alternatief voor het aardgasvrij maken van een gebouw.

Piet-Hein Speel

Managing Partner bij Aesthenergy en Executive HR consultant & Interim Directeur in Organisatie Ontwikkeling