Terugblik

Geslaagde eerste editie Smart Homes & Intelligent Buildings

Beslissers en beïnvloeders uit de vastgoed-, bouw- en installatiewereld werden woensdag 15 november volledig bijgepraat over de kansen van smart technology in de gebouwde omgeving tijdens Smart Homes & Intelligent Buildings in de Jaarbeurs in Utrecht. Er was veel belangstelling rondom slimme woningen en gebouwen en de verschillende sessies over huisbesturing, standaardisatie en protocollen, energiebesparing en het toepassen van gelijkstroom werden dan ook in groten getale bezocht. De organisatie lag in handen van Jaarbeurs en Smart Homes. Martijn Carlier, brandmanager van Smart Homes & Intelligent Buildings, over het event: “Slimme techniek wordt al volop toepast in de utiliteit. Gisteren hebben we gezien dat nu ook de interesse in toepassingen voor woningen en gebouwen explosief stijgt. De grote belangstelling wijst op een doorbraak en urgentie van het evenement. Met deze eerste editie hebben we een stevige basis gelegd voor de toekomst.” 
 
Over de reden van het organiseren van een kenniscongres over smart technology in de gebouwde omgeving vertelt mede-initiatiefnemer Corien van Berlo, directeur van Smart Homes, dat technologie de laatste jaren een vlucht heeft genomen en de mogelijkheden oneindig zijn. “We zijn blij dat we in samenwerking met Jaarbeurs een podium hebben kunnen bieden om dit onderwerp voor een breed vakpubliek uit te meten. Ons doel is om bezoekers naar huis te laten gaan met bagage waar ze over na kunnen en willen denken en dat de dag bijdraagt aan de verdere ontwikkeling binnen de gebouwde omgeving.”
 

Divers programma

Het programma bestond uit twee keynotes, negen expertsessies en zes praktijkcases. De bezoekers waren zeer te spreken over deze opzet. Eén van de bezoekers: “Het waren stuk voor stuk interessante presentaties over grensverleggende technologie. Er valt nog zoveel te leren. Smart Homes & Intelligent Buildings is een plek waar alle facetten samenkomen en waar je in één keer volledig op de hoogte wordt gesteld van de mogelijkheden van slimme technologie.”
 

Informatiemarkt

Naast de inhoudelijke sessies was er een goedbezochte informatiemarkt met aanbieders van slimme oplossingen voor woningen en utiliteit. Bijvoorbeeld Brink Climate Systems, ontwikkelaar van concepten voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Hoofd marketing Adriaan Cramer: “Deze dag voldeed ruimschoots aan mijn verwachtingen. Goede bezoekers met concrete projecten, interessante nieuwe contacten. Hier zijn we de volgende keer graag weer bij.”

shib-impressie.png
Hoofdmediapartnershib-jblogo.png
Mediapartners